BTW-verlaging energiebesparing

BTW verlaging energiebesparingBTW-verlaging voor energiebesparing

voor wie: eigenaren en huurders van woningen wat: verbouwingen, renovatie- en isolatiewerkzaamheden, onderhoud en plaatsen van zonneboilers, zonnepanelen en verwarmingsinstallaties.
subsidie: verlaging btw-tarief van 21% naar 6% voor arbeid; voor bijvoorbeeld vloer-, dak- en gevelisolatie, isolatieglas, zonneboiler en zonnepanelen. ingangsdatum regeling: 1 maart 2013
einddatum regeling: 1 maart 2014 aanvragen: de uitvoerder/leverancier brengt het lagere tarief in rekening. Voor vragen belt u met de Belasting Telefoon: 0800 0543 Het BTW-percentage wordt tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. De maatregel loopt van 1 maart 2013 en tot 1 maart 2014. Het verlaagde percentage geldt voor het arbeidsloondeel van de factuur van verbouw en onderhoud van woningen die ouder zijn dan twee jaar.

De regeling voor BTW-verlaging is iets ruimer dan een eerdere regeling uit 2010/2011. Nieuw is dat architecten onder het lage belastingtarief vallen, wanneer zij de verbouwing van een woning begeleiden. Ook het aanleggen van tuinen en het verbouwen van woonboten met ligplaats valt ook onder de nieuwe regeling.

Het moment waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd bepaalt of zij onder het verlaagde BTW-tarief vallen. De werkzaamheden moeten in de periode van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 worden voltooid.

De BTW-verlaging is een regeling van het ministerie van Financiën, en loopt via de Belastingdienst. Heb je vragen over de toepassing van de regeling? Neem dan contact op met de Belasting Telefoon: 0800 0543. Deze is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Energielabel Groningen doet haar best om je zo goed mogelijk te informeren over de verschillende mogelijkheden. Nog niet alle regelingen zijn definitief, er kunnen dus nog wijzigingen optreden. Aan de teksten en informatie over de regelingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Energiekeurplus

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, energielabel, maatwerkadvies, luchtdichtheidsmetingen en thermografie in Groningen. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *