Duurzaamheidslening Groningen

Duurzaamheidslening GroningenDuurzaamheidslening Groningen

Woningeigenaren in de provincie Groningen kunnen vanaf 11 februari 2014 weer een voordelige duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparing in hun woning. Bovendien kunnen zij €250 subsidie ontvangen op een energieadvies (maatwerkadvies) van Energiekeurplus. Met deze subsidie is een uitgebreid energieadvies van Energiekeurplus hierdoor helemaal gratis!

Voorwaarden

Aan een duurzaamheidslening voor energiebesparing zijn voorwaarden verbonden.

De aanvrager ervan moet eigenaar én bewoner zijn van een woning in de provincie Groningen én de woning moet vóór 1995 gebouwd zijn. Een energieadvies of maatwerkadvies is verplicht. De energiebesparende maatregelen moeten een verbetering van 0.75 op energie-index opleveren. Met een energieadvies van Energiekeurplus is de noodzakelijke verbetering aan te tonen.

Voordelig lenen voor energiebesparing

Een duurzaamheidslening heeft een uiterst lage rente. Deze rente van deze lening is tot 3 procent lager dan de rente bij de bank. Hierdoor kun je vaak al vanaf de eerste maand op je lasten besparen. De looptijd van een duurzaamheidslening is 10 tot 15 jaar.

Aanvragen

Het SNN verstrekt de lening. Een uitgebreide omschrijving van de regeling, de voorwaarden, en het aanvraagformulier zij te vinden op op SNN. Voor rentepercentages van de duurzaamheidslening kijk je op SVN. Het aanvragen van de Duurzaamheidslening in de provincie Groningen kan tot uiterlijk 31 augustus 2014, dus wees op tijd!

Energieadvies

Energie besparen met een voordelige lening begint met een energieadvies van Energiekeurplus. Met een energieadvies weet je precies welke energiebesparende maatregelen in jouw situatie het meest rendabel zijn. Bovendien laat een energieadvies van Energiekeurplus de kosten en terugverdientijden van de energiebesparende maatregelen zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *