Duurzaamheidslening Groningen

Een duurzaamheidslening voor energiebesparing met een energieadvies van Energielabel Groningen

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen vanaf 11 februari 2014 een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparing in hun woning. Deze voordelige lening heeft een rente die 3% lager ligt dan de rente bij de bank. Een aanvraag is tot en met 31 augustus 2014 in te dienen, dus wees op tijd!

Voorwaarden duurzaamheidslening

Aan een duurzaamheidslening voor energiebesparing zijn een aantal voorwaarden verbonden.

De aanvrager van de lening moet eigenaar én bewoner zijn van een woning in Groningen, Friesland of Drenthe. Verder moet de woning vóór 1995 gebouwd zijn. De maatregelen die genomen worden moeten een verbetering van 0.75 op energie-index opleveren. Dit kun je aantonen door middel van een maatwerkadvies van Energielabel Groningen.

Goedkoop lenen voor energiebesparing

Een duurzaamheidslening heeft een zeer lage rente. De rente  is drie procent lager dan de rente bij de bank, waardoor je in veel gevallen direct op je maandlasten kunt besparen. De looptijd van de lening is 10 tot 15 jaar.

Aanvragen

Het SNN verstrekt de lening. Een uitgebreide omschrijving van de regeling en de voorwaarden, en het aanvraagformulier staan op de website van het SNN, www.snn.eu.

Maatwerkadvies

Het verkrijgen van een duurzaamheidslening begint met een maatwerkadvies energiebesparing van Energielabel Groningen.

Met een maatwerkadvies energiebesparing  van Energielabel Groningen weet je precies welke energiebesparende maatregelen in jouw situatie het meest rendabel zijn. Bovendien laat een maatwerkadvies van Energielabel Groningen de kosten en terugverdientijden van de energiebesparende maatregelen zien. Tenslotte laat het maatwerkadvies zien wat het huidige en wat het toekomstige energielabel van je woning zijn en of je aan de voorwaarden van de duurzaamheidslening voldoet.

Subsidie energieadvies Groningen

Inwoners van de provincie Groningen die gebruik willen maken van de lening kunnen profiteren van een subsidie van €250 op het verplichte maatwerkadvies. Hierdoor worden de kosten van het maatwerkadvies van Energielabel Groningen volledig gedekt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *