EIA (energie investeringsaftrek)

EIA, Energie investerings aftek

Energie investeringsaftrek (EIA)

De EIA, of energie investeringsaftrek is bedoeld om bedrijven te stimuleren te investeren in duurzame energie en energiebesparing. Bedrijven die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen kunnen gebruik maken van de EIA.

Voordelen Energie Investeringsaftrek

De Energie Investeringsaftrek is een belasting aftrekregeling en levert direct financieel voordeel voor bedrijven die investeren in duurzame energie en energiebesparing.

Het voordeel van de EIA is dat je niet alleen de afschrijvingen op je investering kunt aftrekken van de fiscale winst. Ook de aanschaf en de installatiekosten van investeringen in duurzame energie en energiebesparing kunnen tegen 41,5 procent van de belasting worden afgetrokken.

Dit levert een extra belastingvoordeel van gemiddeld 10% op.

Door met gebruik van de EIA te investeren in energiebesparing of duurzame energie kun je als bedrijf dus op je energierekening besparen én bovendien profiteren van een interessante belastingaftrek. Dit zorgt ervoor dat je investering zichzelf vaak al binnen een paar jaar terugverdient.

Voorwaarden

Investeringen in energiebesparing en duurzame energie die voor de EIA in aanmerking komen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  •   De investering in energiebesparing of duurzame energie is minstens €2000.
  •   Het gaat om een bedrijfsmiddel dat niet eerder gebruikt is.
  •   Het bedrijfsmiddel staat op de Energielijst 2013.
  •   Voor hetzelfde bedrijfsmiddel kan geen EIA én MIA (milieu investeringsaftrek) worden verkregen.

Energiescan

Wanneer je als bedrijf wilt investeren in energiebesparing of duurzame energie is het sterk aan te raden om een energiescan te laten uitvoeren. In deze energiescan is precies te lezen waar in jouw bedrijf de grootste kansen voor energiebesparing liggen en wat de kosten en terugverdientijden van de maatregelen zijn. Bovendien is het mogelijk om op basis van een energiescan gebruik te maken van van de EIA, zelfs wanneer deze maatregelen niet op de energielijst voorkomen.

De kosten van een energiescan vallen ook onder de energie investerings aftrek.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, jouw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies, thermografie, zonnepanelen en isolatieadvies. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe, dus wanneer het jou uitkomt!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *