Energiebesparing

Energiebesparing begint met een maatwerkadvies van Energielabel Groningen

Energiebesparing in Groningen met een maatwerkadvies van Energielabel Groningen

Energiebesparing met isolatie

De kosten van energie zijn de laatste jaren sterk gestegen. Hierdoor maken zij een steeds groter deel uit van je totale maandelijkse lasten. Energie besparen door je huis te isoleren is dan ook de meest rendabele investering die je kunt doen! De kosten van energiebesparende maatregelen heb je in veel gevallen al in een paar jaar terug verdiend. Vanaf dat moment maak je iedere maand winst!

Energiebesparing met andere maatregelen

Naast isoleren kun je ook energiebesparen door isolatieglas te of een energie zuinige CV-ketel te laten plaatsen. Verder zijn er ook minder bekende manieren om veel energie te besparen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een warmtepomp of het optimaal inregelen van je bestaande verwarmingsinstallatie.

Energie opwekken op je eigen dak

Behalve met energiebesparing is het ook mogelijk om met zonnepanelen of een zonneboiler zelf energie op te wekken. De prijzen van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren sterk gedaald, bovendien is er een interessante subsidie op het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor kan het slim zijn om op je energierekening te besparen door zelf duurzame energie op te gaan wekken met zonnepanelen.

Energiebesparing in scholen en bedrijven

Voor scholen, bedrijven en instellingen valt er vaak veel energie te besparen op verlichting. Door het plaatsen van energiezuinige verlichting bespaar je niet alleen veel energie. De juiste verlichting is gezonder en werkt prestatie verhogend. Leer- en werkprestaties worden met energiebesparende verlichting bevorderd. Vermoeidheid, verzuim, zelfs depressies kunnen met de juiste verlichting worden voorkomen.

Wie energie bespaart heeft de toekomst

Energie besparen doe je niet alleen voor je portemonnee. Energiebesparing is leuk en het werkt aanstekelijk in straten, buurten en dorpen. Bovendien is energiebesparing goed voor het milieu doordat je minder van het broeikasgas CO2 uitstoot. Hierdoor help je de opwarming van de aarde tegen te gaan. Door energie te besparen help je ook je kinderen, door een gezondere wereld aan ze achter te laten.

Energiebesparing begint bij Energielabel Groningen

Wil je ook grip op de kosten van je energieverbruik? Wil je weten waar voor jou de grootste energiebesparing te halen valt en welke investering dit met zich mee brengt? Vraag een maatwerkadvies energiebesparing aan bij Energielabel Groningen.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen  is onderdeel van Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, energielabel , thermografie en isolatie. Wij werken op afspraak in de provincies  Groningen, Friesland en Drenthe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *