Zonnepanelen GroningenZonnepanlen Groningen

Hoe werken zonnepanelen?

Een set zonnepanelen of een PV (photovoltaïsche) installatie zet zonlicht om in elektriciteit. De zonnepanelen verzamelen zonne-energie in de vorm van gelijkstroom. Een omvormer zet deze gelijkstroom om in wisselstroom zodat je de opgewekte zonneenergie in huis kunt gebruiken. Het overschot wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Waaruit bestaat een set zonnepanelen?

Zonnepanelen

Zonnepanelen of PV (photo voltaïsche) panelen bestaan uit zonnecellen. Wanneer er zonlicht op deze zonnecellen valt gaan de elektronen in de zonnecellen bewegen en ontstaat er gelijkstroom

Omvormer

De omvormer is het hart van de set zonnepanelen. Hij zet de gelijkstroom, die de zonnepanelen opwekken, om in wisselstroom. Het is belangrijk dat er tijdens de omzetting zo weinig mogelijk zonneenergie verloren gaat. Het rendement van de omvormer is dus erg belangrijk.

Teruglevermeter

De teruglevermeter noteert hoeveel kWh je zonnepanelen produceren en hoeveel stroom je teruglevert aan het net. Je elektriciteitsmeter loopt dus terug wanneer je meer zonneenergie produceert dan je verbruikt.

Zelf zonne-energie opwekken?

Door met zonnepanelen zelf energie op te wekken kun je flink op je maandelijkse lasten besparen! De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren sterk gedaald en de energieprijzen zijn flink gestegen. Hierdoor zijn zonnepanelen een zeer interessante investering met een rendement van wel 7,5 tot 10 procent. Met zonnepanelen kun je veel energiebesparen en ze hebben een postief effect op het energielabel van je woning. Zonnepanelen zijn een uitstekend alternatief voor een spaarrekening bij de bank!

Advies over Zonnepanelen

Wil je ook energiebesparen en wil je alles weten over zonnepanelen? Vraag dan een adviesgesprek en een offerte voor zonnepanelen aan! Energiekeurplus neemt de situatie ter plaatse op en bekijkt wat voor jouw de meest geschikte set zonnepanelen is en maakt een berekening van de energiebesparing. Bovendien geeft Energiekeurplus tips over voordelige financiering.

Energiekeurplus

Energiekeurplus is jouw partner in energiebesparen, energieadvies, energielabel en zonnepanelen. Wij werken op afspraak in Groningen, Friesland en Drenthe, dus wanneer het jou uitkomt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *