Duurzaamheidslening

Duurzaamheidslening GoningenDuurzaamheidslening

voor wie is een duurzaamheidslening: particuliere woningeigenaren, die de woning ook bewonen
wat: via een aantal gemeenten in Nederland kunt u goedkoop lenen voor energiebesparing in je woning. Subsidie: hiermee wordt de rente op de lening met 3% verlaagd
aanvragen via jouw gemeente

Wat is een Duurzaamheidslening?

De duurzaamheidslening is een lening via de gemeente, met een aantrekkelijke rentekorting voor energiebesparing en het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen op je woning. De lening is gemeente-gebonden en is dus niet overal beschikbaar.

Waarom investeren in energiebesparing?

Door energie te besparen verlaag je de maandlasten, verbeter je het wooncomfort en zorg je ervoor dat de waarde van je woning stijgt. Bovendien draag je door energiebesparing bij aan een beter klimaat.
Veel energiebesparende maatregelen verdien je, dankzij een lagere energierekening vanzelf weer terug.

Hoe werkt het?

Je leent de eerste drie jaar aflossingsvrij en tegen een vaste lage rente. Na die drie jaar ga je rente en aflossing betalen. De lening heeft een looptijd van 10 jaar tot een bedrag van €7.500,- en een looptijd van 15 jaar voor grotere bedragen. Welk bedrag je ook leent, je krijgt altijd 3% rentekorting.

Voorwaarden

Je bent eigenaar en bewoner van de woning waarvoor de duurzaamheidslening wordt aangevraagd. De lening is voor het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. De woning staat in één van de deelnemende gemeenten. De lening is gebonden aan bepaalde gemeenten en er gelden ook weer specifieke voorwaarden per deelnemende gemeente. Je kunt minimaal €2.500,- en maximaal €15.000,- lenen.

Waar ik terecht voor een Duurzaamheidslening?

Een duurzaamheidslening vraag je aan bij je gemeente. Voor de procedure kijk je op het onderdeel ‘aanvragen duurzaamheidslening op de site van SVn.

Welke maatregelen komen in aanmerking?

Dat verschilt per gemeente en staat vermeld in de Duurzaamheidsverordening van jouw gemeente.

Meer informatie? Kijk op de site van SVn Duurzaamheidslening


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *