Energielabel Groningen voorziet een ultiliteitspand van een officieel energielabel bedrijfEnergielabel bedrijf Groningen

Het energielabel deelt bedrijfsgebouwen afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. Een energielabel bedrijf wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt er voor de bepaling van het energielabel van een bedrijf gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en naar duurzame technieken. 

Verplicht energielabel bedrijf

Een energielabel is geldig tot 10 jaar na de opname datum en is sinds 1 januari 2008 verplicht bij verhuur en verkoop van een bedrijfsgebouw. Deze verplicht vloeit voort uit Europese regelgeving, de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD).  Een energielabel voor een bedrijf mag uitsluitend worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Controle energielabel publiek gebouw

Vanaf 1 juli 2014 is het voor ieder publiek toegankelijk bedrijf met een gebruiksoppervlak groter dan 500 m2 bovendien verplicht om te zijn voorzien van een energielabel, dit label moet op een zichtbare plaats in het bedrijf worden opgehangen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een energielabel, bij niet voldoen aan de verplichting legt zij een dwangsom op.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor particulier en utiliteit.  Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en voorzien een bedrijf van een officieel energielabel, thermografie of een energieadvies. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

 Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een EPA-U energielabel!

[contact-form-7 id=”2282″ title=”Energielabel utiliteit”]