Energielabel makelaar GroningenEnergielabel makelaar

Per 1 januari 2015 worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving met betrekking tot het energielabel. De belangrijkste hiervan is dat de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) vanaf 1 januari 2015 gaat controleren of er bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning een energielabel aanwezig is. Is dit niet het geval dan loopt een woningverkoper het risico op een boete van €410!

Energielabel verplicht

Al sinds 1 januari 2008 is het energielabel verplicht voor woningen en bedrijfspanden op het moment van verhuur en verkoop. Vaak werd er op aangeven van de makelaar tussen koper en verkoper overeengekomen om af te zien van het verplichtte energielabel. Omdat er geen sanctie bestond voor een ontbrekend energielabel had dit tot 1 januari 2015 geen consequenties. Met de invoering van een boete bij het ontbreken van een energielabel wordt een eind gemaakt aan het eerdere gedoogbeleid.

Energielabel woning of bedrijf

Energielabel Groningen voorziet een woning of bedrijfsgebouw van een officieel energielabel. Een energielabel kan zorgen voor een hogere huuropbrengst. Voor een verhuurwoning kan dit leiden tot honderden euro’s extra huuropbrengst per maand!

Bovendien kan een energielabel voorkomen dat de huurcommissie de verhuurder een huurverlaging oplegt. Energielabel Groningen is gecertificeerd EPA-adviseur en heeft jarenlange ervaring. Interesse in onze diensten? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, een energieadviesbureau voor de particuliere en zakelijke markt. Wij zijn uw partner in energiebesparing, energielabel, energieadvies, binnenklimaat, thermografie en Blowerdoor. Wij zijn werkzaam in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De kosten van een energielabel voor een woning zijn €175. Voor het opstellen van een energielabel voor een bedrijf geven wij graag een offerte op maat!

Ja, ik wil graag een energielabel (Energie Index) aanvragen!

[contact-form-7 id=”1469″ title=”Energielabel”]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *