Energielabel Groningen voorziet een bedrijf van een energielabel utiliteitEnergielabel utiliteit

Energielabel Groningen is volledig gecertificeerd als EPA-W en EPA-U adviseur. Wij voorzien een bedrijfsgebouw zoals een winkel, kantoor, school, sportcomplex, zorgcentrum of overheidsgebouw van een officieël energielabel utiliteit of een maatwerkadvies over energiebesparing. Ons werkgebied bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Het energielabel utiliteit

Het energielabel deelt utiliteitsgebouwen met en gelijke gebruiksfunctie afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. De energieklassen lopen van A tot G, waarbij A de hoogste en G de laagste klasse is. Het energielabel voor een utiliteitsgebouw wordt onder meer bepaald op basis van de hoeveelheid isolatie in de vloer, de muren, en het dak. Ook wordt door de EPA adviseur gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken. Een energielabel is 10 jaar geldig na opname datum en mag alleen worden vertrekt door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel utiliteit

Vanaf 1 januari 2008 is een energielabel utiliteit verplicht bij verhuur of verkoop van een bedrijfspand. Bovendien is het vanaf 1 juli 2014 voor ieder publiek toegankelijk gebouw groter dan 500 m2 verplicht om te zijn voorzien van een energielabel én dit label op een zichtbare plaats op te hangen. De overheid gaat hierop controleren, bij niet voldoen aan deze verplichting wordt een boete opgelegd die kan oplopen tot maar liefst €20.500!

De kosten voor een energielabel utiliteit zijn afhankelijk van de grootte van het pand, het type bedrijf en de aanwezigheid van bouw- en installatie tekeningen. Vul de gegevens in in het onderstaande contactformulier en wij geven graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een energielabel!

[contact-form-7 id=”2282″ title=”Energielabel utiliteit”]