Energielabel verhuur

Energielabel opgenomen in het woning waardering systeem

Wat betekent dit voor jou als woningverhuurder of vastgoedbeheerder?Energiekeurplus voorziet een verhuur woning van een energielabel

Het energielabel is per 1 juli 2011 opgenomen in het woning waardering systeem (WWS). Hiermee is wettelijk vastgelegd dat de maximale huurprijs van een woning of appartement direct afhankelijk is van het energielabel van deze woning. Hoe gunstiger het energielabel van de woning hoe hoger de maximale huurprijs.

Voor het woning waardering systeem (WWS) wordt niet meer gekeken naar de aanwezigheid van dubbelglas, vloer-, dak- of gevelisolatie maar alleen naar het energielabel. Hierin worden namelijk alle aanwezige constructies en installaties in de woning gewaardeerd.

De Huurcomissie verlaagde de huurprijs van ons goed geïsoleerde verhuur appartement met €295 per maand, omdat er geen energielabel aanwezig was ..

Energielabel verplicht

Het energielabel is sinds 1 januari 2008 verplicht voor woningen op het moment van verhuur en verkoop. Is er geen energielabel voor het pand aanwezig dan wordt er aan de hand van het bouwjaar gekeken wat het meest waarschijnlijke energielabel zou zijn. Dit pakt vaak erg ongunstig uit!

Wanneer er wel energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd worden deze niet gewaardeerd. Het dubbel glas, de isolatie en een nieuwe HR ketel worden buiten beschouwing gelaten en het pand behandeld alsof het een slecht energielabel heeft. Hierdoor loopt u het risico dat je huurders recht hebben op een verlaging van de huurprijs.

Wil je zeker zijn van een goede huuropbrengst? Zorg dan dat je verhuurpand is voorzien van een officieel energielabel. Dit kan honderden euro’s meer netto huur per maand opleveren. Bovendien voorkomt een energielabel een mogelijke huurverlaging van de huurcommissie.

Energieadvies

Of laat je door middel van een uitgebreid energieadvies informeren over de verbeter mogelijkheden voor je pand. Deze verbeteringen verhogen het wooncomfort in de woning en verdienen zichzelf bovendien terug doordat een nieuw, verbeterd energielabel leidt tot een hogere maximale huurprijs.

Wil je een energielabel of energieadvies laten opstellen voor een verhuurpand of wil je weten wat Energiekeurplus voor je kan betekenen? Aarzel niet en neem contact op.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, een energieadviesbureau voor de particuliere en zakelijke markt. Wij zijn jouw partner in energie besparen, energielabel, energieadvies, thermografie, zonnepanelen en isolatieadvies. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De kosten van het opstellen van een Energie Index voor een woning zijn €175 inclusief Btw en voorrijkosten. Wanneer er geen kopieën van tekeningen beschikbaar zijn brengen wij €15 in rekening. De kosten voor een spoedopdracht zijn €25. Voor grotere aantallen woningen geven wij graag een scherpe offerte op maat.

Ja, ik wil graag een energielabel voor verhuur (Energie Index) aanvragen!

[contact-form-7 id=”1469″ title=”Energielabel”]