Energielabel kantoor GroningenEnergielabel kantoor

Een kantoor moet bij verhuur, verkoop en oplevering van een nieuw gebouw voorzien zijn van een energielabel. De overheid controleert hierop steekproefsgewijs. Bij het ontbreken van een energielabel volgt een boete op die kan oplopen tot maar liefst €20.500! Deze verplicht vloeit voort uit Europese regelgeving, de EPBD.  Een energielabel voor een kantoorpand mag uitsluitend worden opgesteld door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel C voor kantoren

Minister Stef Blok heeft daarnaast besloten dat ieder kantoor groter dan 100m2 vanaf 2023 ten minste voorzien moet zijn van een energielabel C. De regel geldt voor alle soorten bedrijven waarvan het kantooroppervlak is groter dan 50%. Volgens de NVM heeft de helft van de Nederlandse kantoor voorraad op dit moment een energielabel dat slechter is dan C. 

Een energielabel voor een kantoor leveren wij al vanaf slechts €350 exclusief btw!

Geen hypotheek meer voor onzuinig kantoor

Het jaar 2023 lijkt nog ver weg, maar de waarde van onzuinige kantoren vermindert. Grote kredietverleners zoals de ING bank verstrekken nu al geen hypotheek meer voor een kantoor waarvan het energielabel slechter is dan C. Bovendien wordt een energiezuinig kantoorpand gemakkelijker verhuurd, dus weegt het energielabel mee in de waarde van vastgoed.

Energiebesparing 

Bij kantoren ligt een enorm besparingspotentieel. Uit onze ervaring blijkt dat er in de meeste kantoorgebouwen een energiebesparing van meer 30% te behalen valt. Vaak al met relatief eenvoudige maatregelen. Dus wil je lagere exploitatiekosten, hogere verhuur inkomsten of wil je voorkomen dat de verhuurbaarheid van een kantoor in gevaar komt? Laat dan een energieadvies opstellen.

De kosten voor een energielabel zijn afhankelijk van de grootte van het kantoorpand en de aanwezigheid van bouw- en installatie tekeningen. Vul de gegevens in in het onderstaande contactformulier en wij geven graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een energielabel!

[contact-form-7 id=”2282″ title=”Energielabel utiliteit”]