Nationaal Energiebespaarfonds

Energiebespaarfonds

Energiebepaarfonds is een goedkope lening voor energiebesparingParticuliere woningeigenaren die willen investeren in energiebeparing kunnen vanaf 21 januari gebruik maken van een goedkope lening van het Energiebespaarfonds.

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds kunnen particuliere woningbezitters een lening afsluiten van 2.500 tot max. 25.000 euro. De hoogte van de lening bepaalt hoe lang de looptijd ervan is (7 of 10 jaar).

Met een lening van het Energiebespaarfonds kun je allerlei energiebesparende maatregelen laten uitvoeren. Je kunt er mee spouwmuurisolatie of vloerisolatie laten aanbrengen of dubbelglas, zonnepanelen of een zonneboiler laten plaatsen.

Een lening van het Energiebespaarfonds heeft een lage rente van 3,4% bij een looptijd van 7 jaar en 3,8% bij een looptijd van 10 jaar. Het Nationaal Energiebespaarfonds is tot stand gekomen door een bijdrage van de Nederlandse overheid, de Rabobank en de ASN Bank. Het doel van het Energiebespaarfonds is het stimuleren van energiebesparing in bestaande woningen.

Het wordt aangeraden een energieadvies te laten opstellen voordat je energiebesparende maatregelen laat nemen. Energiekeurplus geeft in een energieadvies precies aan welke energiebesparende maatregelen in jouw huis en gezinssituatie het meeste rendement opleveren, en laat je zien wat de kosten en terugverdientijden ervan zijn.

Bovendien kan Energiekeurplus je vertellen welke gevolgen energiebesparende maatregelen hebben voor het comfort in huis en verder helpt Energiekeurplus je aan scherpe offertes voor energiebesparende maatregelen. Een energieadvies van Energiekeurplus kan in de goedkope lening van het Energiebespaarfonds worden meegefinancierd.

Het SVn is aangewezen als uitvoerende partij voor het Nationaal Energiebespaarfonds. Er is €300 mln beschikbaar gesteld door het Rijk, de Rabobank en de ASN Bank. Omdat de afsluitkosten, rente en aflossing terug vloeien in het Energiebespaarfonds houdt het zichzelf in stand. Zo kunnen er telkens nieuwe leningen voor energiebesparing worden afgesloten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *