Subsidie voor isolatie en maatwerkadvies

Subsidie op isolatie en maatwerkadvies in GroningenSubsidie isolatie en maatwerkadvies

Vanaf 15 september 2016 is er een nieuwe subsidie voor isolatie van het eigen huis beschikbaar. Om voor deze “Subsidie Energiebesparing Eigen Huis” in aanmerking te komen moeten eigenaren hun woning zelf bewonen en ten minste twee isolatiemaatregelen van voldoende omvang laten uitvoeren. Verder kunnen zij €150 subsidie op een maatwerkadvies ontvangen.

Energiebesparing eigen huis

Met de regeling wil de overheid energiebesparing in de koopsector te stimuleren. Hiervoor is ruim 60 miljoen euro beschikbaar gesteld. De hoogte van het subsidiebedrag is ongeveer 20 procent van de kosten van de isolatie. Verder kunnen woningeigenaren €150 krijgen wanneer zij een onafhankelijk maatwerkadvies laten opstellen. In een maatwerkadvies is precies te lezen welke energiebesparende maatregelen het meeste rendement opleveren. Ook voor VvE’s is die gezamelijk met energiebesparing aan de slag willen is subsidie beschikbaar.

Aanvullende maatregelen

Wie meer dan twee soorten isolatie (uit het overzicht onderaan de pagina) laat aanbrengen, kan ook een vergoeding voor aanvullende energiebesparende maatregelen krijgen. Hieronder valt het plaatsen van geïsoleerde deuren en -kozijnen, het toepassen van triple glas, warmteterugwinning (WTW) of een vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Extra bonus van €4000

Wil je je woning zeer energiezuinig maken? Dan kun je €4000 extra bonus bovenop de subsidie krijgen. In dit geval laat je alle isolatiemaatregelen uitvoeren én kies voor extra hoge isolatiewaarden. Daarnaast pas je ook geïsoleerde kozijnen en deuren, een zuinig ventilatiesysteem toe én zorg je voor een goede kierdichtheid. Dit moet worden aangetoond door een Blowerdoortest uit te laten voeren waaruit blijkt dat het pand een QV10 waarde van maximaal 0,4 ls/m2 heeft.

Aanvragen

  • Vanaf 15 september is de subsidie online aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) met gebruik van DigiD. 
  • Subsidie voor een maatweradvies ontvang je alleen in combinatie met de uitvoering van minimaal twee energiebesparende maatregelen.
  • Het maatwerkadvies moet zijn opgesteld na 1 september 2016.
  • Er mag geen dubbele subsidie voor een energieadvies worden aangevraagd.
  • Bij de aanvraag moeten offertes voor energiebesparende maatregelen worden meegestuurd. 

Combineren van subsidies

Je kunt een voordelige Energiebespaarleninglening af te sluiten om de maatregelen te financieren. Ook de nieuwe subsidieregeling en de Energiebespaarlening zijn te combineren. Ook kun je de regeling combineren met bijdragen van een gemeente of provincie. Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel bestaat de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

Energiebesparende maatregelen

Waaraan de energiebesparende maatregelen moeten voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Subsidie voor energiebesparing, isolatie en maatwerkadvies in Groningen

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *