Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen
Subsidie zonnepanelen

Voor wie: particulieren. Wat: zonnepanelen en bijbehorende apparatuur om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, tot een maximum van 3500wp. Subsidie op zonnepanelen en bijbehorende apparatuur met een maximum van €650

Let op! Sinds 8 Augustus 2013 is het budget van de subsidie op zonnepanelen uitgeput!

Ingangsdatum regeling: 2 juli 2012.

Einddatum regeling: 28 december 2013, € 50,9 miloen beschikbaar.

Aanvragen via: DigiD met een digitale, getekende overeenkomst (na 2 juli 2012) van de leverancier.

Maximaal één subsidieaanvraag per adres.

Meer informtie: Rijksoverheid

Hoeveel subsidie budget is er nog beschikbaar? AgentschapNL

Stimulering zonne-energie

De overheid stimuleert energiebesparing door zelf opwekken van energie voor eigen gebruik met behulp van zonnepanelen te subsidieren. Momenteel kun je profiteren van een  aanschafsubsidie op zonnepanelen. De subsidie is 15% van de materiaalkosten van een set zonnepanelen met een maximum van €650. Het arbeidsloon valt niet onder deze regeling. Wel valt het arbeidsloon van het plaatsen van PV panelen tijdelijk onder het verlaagde BTW-tarief van 6%.

Subsidie aanvragen

Een aantal dingen om rekening mee te houden:

Aanvragen kan tot 28 december 2013 (of eerder wanneer het budget op is). Subsidie aanvragen kan alléén met een DigiD. Heb je geen DigiD, hou er rekening mee dat het aanvragen ervan 5 dagen duurt. Het aanvragen van de subsidie op zonnepanelen kan alléén digitaal, er moet een getekende en ingescande koopovereenkomst worden meegestuurd. Huur of lease van  PV panelen kom je niet in aanmerking, een huurkoop-constructie wel.

Huurders kunnen in principe ook in aanmerking komen voor subsidie, maar de eigenaar van de locatie waar de panelen geplaatst worden moet wel toestemming geven. Hoe dit bij de aanvraag moet worden aangetoond moet worden is niet duidelijk, maar huurders moeten in ieder geval eerst met hun verhuurder overleggen over plaatsing.

Lees meer over thermografie bij zonnepanelen om de veiligheid en het rendement van zonnestroom installaties te garanderen.

Energiekeurplus

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, luchtdichtheidsmetingen en thermografie in Groningen. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *