Subsidies Energiebesparing

Subsidies energiebesparingOverzicht subsidies energiebesparing

Zonnepanelen
voor wie: particulieren. wat: zonnepanelen en bijbehorende apparatuur om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, tot een max. 3500wp. subsidie: 15% subsidie op zonnepanelen en bijbehorende apparatuur met een maximum van €650. ingangsdatum regeling: 2 juli 2012. einddatum regeling: onbekend, € 50.9 miloen beschikbaar.

aanvragen via: DigiD met een digitale, getekende overeenkomst (na 2 juli 2012) van de leverancier.
Maximaal één aan vraag per adres.
meer informtie: Rijksoverheid
Hoeveel subsidie budget is er nog beschikbaar? : AgentschapNL

Btw-verlaging renovatie, isolatie en herstel van woningen

voor wie: eigenaren en huurders van woningen
wat: verbouwingen, renovatie-, onderhoud en isolatiewerkzaamheden
subsidie: verlaging BTW-tarief van 19% naar 6% voor arbeid; voor bijvoorbeeld vloer-, dak- en gevelisolatie, en isolatieglas, plaatsing van zonnepanelen, tuinonderhoud.
ingangsdatum regeling: 1 maart 2013
einddatum regeling: 1 maart 2014
aanvragen: de uitvoerder/leverancier brengt het lagere tarief in rekening. Voor vragen belt u met de Belasting Telefoon: 0800 0543
meer informatie: Rijksoverheid

Energielabel Groningen geeft subsidieadvies en doet haar best om je zo goed mogelijk te informeren over de verschillende subsidie mogelijkheden. Nog niet alle subsidieregelingen zijn echter definitief. Er kunnen dus nog wijzigingen optreden. Aan de teksten en informatie over de regelingen kunnen geen rechten worden ontleend.
De subsidiemaatregelen zijn van tijdelijke aard. Voor de subsidies geldt dat als het budget van de overheid op is, de subsidies worden stopgezet. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een complete aanvraag indient.

Energiekeurplus

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, specialist in energiebesparing, energielabel, maatwerkadvies, luchtdichtheidsmetingen en thermografie in Groningen. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *