Verplicht Energielabel

Energielabel verplicht

Verplicht energielabel bedrijfspandVerplicht energielabel voor publiek gebouw > 500m2

Elk publiek toegankelijk gebouw met een vloeroppervlak groter dan 500 m2 moet vanaf 1 juli 2014 zijn voorzien van een energielabel. Dit energielabel moet voor het publiek zichtbaar in het gebouw worden opgehangen.

De verplichting van het energielabel geldt dus niet alleen voor overheidsgebouwen (zoals eerder het geval was), maar voor ieder gebouw dat is opengesteld voor publiek, dus ook voor onder andere winkels, supermarkten, bankgebouwen, restaurants en hotels.

De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) zal controleren of er voor deze gebouwen een energielabel is opgesteld en of het energielabel voor het publiek zichtbaar is opgehangen. Wanneer dit niet het geval is volgt er een sanctie in de vorm van een bestuurlijke boete.

Per 1 juli 2015 zal de verplichting van het energielabel voor publieke gebouwen verder worden aangescherpt en zal dan gaan gelden voor alle publiek toegankelijke gebouwen met een oppervlak groter dan 250 m2.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, de specialist in energielabel en energieadvies in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *