Isolatie via Energielabel Groningen

Isolatie Groningen

De kosten van energie stijgen en maken een steeds groter deel uit van je maandlasten. Door te isoleren kun je flink op de maandelijkse kosten besparen, tot wel 50%! Bovendien verhoogt het aanbrengen van isolatie je wooncomfort en kan het ongezonde leefomstandigheden helpen voorkomen!

Spouwmuurisolatie

Woningen van voor 1975 hebben meestal geen spouwmuurisolatie. Door je spouwmuren te laten na-isoleren kun je flink op je energierekening besparen! Spouwmuurisolatie is relatief voordelig, een investering in spouwmuurisolatie verdien je dan ook snel terug. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat muren geen kou meer afgeven, ze blijven warm en droog. Hierdoor hebben schimmels hebben geen kans meer. Spouwmuurisolatie levert een gezonder binnenklimaat op. Het isoleren van een spouwmuur van een woning is binnen een dag klaar.

Vloerisolatie

Woningen van voor 1980 hebben vrijwel altijd een ongeïsoleerde begane grond vloer. Vloerisolatie zorgt ervoor dat je vloer warmer blijft en dat je minder last hebt van tocht. De warmte in huis wordt gelijkmatiger verdeeld. Is er een hoge kruipruimte onder de begane grond vloer aanwezig dan kun je de vloer makkelijk laten isoleren. Met vloerisolatie bespaar je meer dan je denkt!

Bodemisolatie

Bodemisolatie door middel van isolerende chips is een prima alternatief voor vloerisolatie. De bodemisolatie is eenvoudig en snel aan te brengen, ook wanneer er geen hoge kruipruimte onder je huis is. Ook wanneer je last hebt van water of vochtproblemen onder de vloer is bodemisolatie een uitstekende oplossing. Bodemisolatie zorgt ervoor dat vocht niet meer in jouw huis kan binnenkomen. Bodemisolatie helpt schimmels, zwam en een muffe geur voorkomen en voorkomt het houtrot in de vloerbalken en bovendien levert het een flinke energiebesparing.

Dakisolatie

Een woning zonder dakisolatie verliest veel warmte! Doordat de warmte naar boven door het ongeïsoleerde dak verdwijnt moet de verwarming hard werken om je huis warm te houden. Dit leidt tot een onnodig hoog gasverbruik. Investeren in dakisolatie levert direct rendement op doordat je maandelijks flink op je gasrekening gaat besparen.