Thermografie thermografie vloerverwarming

Thermografie vloerverwarming

Thermografie inspectie van vloerverwarming

Home » Thermografie » Thermografie vloerverwarming

Thermografie vloerverwarming

Wil je gaan verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van je vloerverwarming lopen? Wordt het maar niet lekker warm in huis, of valt de druk in je verwarmingssysteem weg? Neem dan contact op voor een thermografisch onderzoek. Want met gebruik van thermografie kunnen wij controleren of je verwarming wel goed functioneert. Daarnaast kunnen wij lekkages opsporen en de leidingen van je vloerverwarming in beeld brengen en markeren. Zodat je vervolgens zonder risico in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lekkage vloerverwarming

Een lekkage in de vloerverwarming of in cv-leidingen is met het blote oog vaak lastig op te sporen. Een heel duidelijke aanwijzing voor een lek in je vloerverwarming of in een cv leiding is drukverlies in het verwarmingssysteem. Wanneer je vermoed dat er sprake is van lekkage dan is het zaak om dit snel op te laten sporen om te voorkomen dat kostbare gevolgschade ontstaat. Lekdetectie met gebruik van thermografie is hiervoor de aangewezen manier.

Lekkages opsporen met thermografie

Met gebruik van thermografie kunnen wij waterlekkages snel opsporen. Een lek in de leiding van de vloerverwarming geeft namelijk een zeer duidelijk herkenbaar, afwijkend warmtebeeld, dat met een warmtebeeldcamera snel waar te nemen is. Daardoor maakt thermografie maakt het vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie uit te voeren, zonder dat de hele vloer van je woning opengebroken hoeft te worden. Met gebruik van thermografie kunnen zo hoge kosten van reparaties en gevolgschade voorkomen worden

Andere gebreken bij verwarmingssystemen

Naast lekkages kunnen wij met thermografie ook andere gebreken bij verwarmingssystemen snel & in beeld brengen. Hierbij valt onder meer te denken aan de oorzaken van een koude vloer, ontoereikende leidingisolatie, verkeerd aangesloten of verstopte radiatoren en een torenhoge energierekening. Maar ook aan warmteverlies als gevolg van luchtlekken bij een luchtverwarmingssysteem of het opsporen van warmteverlies en lekkages bij blokverwarming en stadsverwarmingssystemen.

Thermografie bij vloerverwarming in Groningen

Thermografie Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, expert in energieadvies, lekdetectie, binnenklimaat, thermografie – ITC Level 3 gecertificeerd -, blowerdoor en drone inspecties. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.