Thermografie

Wij zijn gespecialiseerd in thermografisch onderzoek van gebouwen, zonnepanelen industriële thermografie inspecties

Thermografie

Bij thermografisch onderzoek maken wij gebruik van hoogwaardige warmtebeeldcamera’s. Zo’n camera kan warmte meten en omzetten in beeld. Een groot voordeel van thermografie is dat het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Met thermografie brengen wij isolatiegebreken, lekkages, kou & tocht haarscherp in beeld. Voor het inspecteren van daken en zonneparken maken wij naast een warmtebeeldcamera ook gebruik van een professionele drone.

“Dankzij een thermografisch onderzoek zijn wij nu eindelijk af van de kou en tochtklachten in ons huis!”

Thermografie Groningen

Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf en gecertificeerd drone inspecteur. Wij doen dak inspecties, thermografisch onderzoek in gebouwen en onderzoek naar de kwaliteit van zonnepanelen in Groningen, Friesland en Drenthe. Wij zijn expert in thermografie en kunnen helpen bij het opsporen van vele van problemen zoals: brandgevaar in elektrisch installaties, isolatiegebreken, schimmel, vochtproblemen, lekkages en tochtklachten.

Thermografie & Blowerdoor

Een gedegen onderzoek naar warmteverlies, isolatiegebreken en tochtklachten vraagt om een speciaal onderzoek. Hierbij maken wij gebruik van een blowerdoor, warmtebeeldcamera of een rookproef. Een blowerdoor is een grote ventilator waarmee wij een gebouw in onderdruk brengen. Als gevolg van de onderdruk stroomt koude buiten lucht door ongewenste naden en kieren naar binnen. Vervolgens sporen wij tijdens ons onderzoek alle oorzaken van warmteverlies, kou en tochtklachten op met gebruik van thermografie en/of kunstmatige rook.

Thermografisch onderzoek

Thermografie biedt in veel gevallen uitkomst. Bij de controle van zonnepanelen of de kwaliteit van isolatie. Ook lekken in daken, CV leidingen en vloerverwarming systemen kunnen met worden opgespoord. Problemen in de productie en bij elektrische installaties als overbelasting, slechte uitlijning, verkeerd afgestelde aandrijfassen en lagerproblemen veroorzaken thermische afwijkingen die kunnen worden waargenomen. Zo kunnen hoge kosten van uitval en herstel worden voorkomen. Vanzelfsprekend dat productie bedrijven, bouwbedrijven, installateurs en gebouw eigenaren steeds vaker gebruik maken van een thermografisch onderzoek.

Voordelen

  • Snel
  • Contactloos
  • Kostenbesparend
  • Onafhankelijk onderzoek
  • Uitgebreide gebouw inspectie
  • Lucht opnames mogelijk
  • Heldere rapportages

De kosten van een onderzoek

De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning door een Level 3 thermograaf zijn vanaf slechts €350. Voor een uitgebreide bouwkundige inspectie, drone inspectie, voor de inspectie van bedrijfsgebouwen en productie faciliteiten geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografisch onderzoek aanvragen!

Thermografie