Thermografie bij zonnepanelen in Groningen met gebruik van een drone

Thermografie zonnepanelen

Inspectie van zonnepanelen met gebruik van thermografie of drone

Home » Thermografie Zonnepanelen

Thermografie zonnepanelen

Duurzame energie is een hot item en de vraag naar zonnepanelen overstijgt het aanbod ruimschoots. Installateurs kunnen de vraag naar zonnepanelen niet bijbenen. Want door de torenhoge kosten van energie, de lage rente en de sterk gedaalde prijzen van panelen is een investering in zonne-energie al wel heel snel rendabel. Bovendien streeft onze overheid ernaar om in 2030 zeventig procent van onze energie duurzaam op te wekken. Zonne-energie is een belangrijke pijler van deze doelstellingen.

Zonnepanelen vertonen vaak defecten

Er worden in Groningen, Friesland en Drenthe dan ook aan de lopende band nieuwe zonnepanelen geplaatst, misschien ook wel op jouw dak. Maar zijn al deze zonnestroom installaties wel veilig? Hoe controleer je of ze optimaal functioneren, en hoe weet je zeker dat je alle potentiële energie uit je panelen haalt? Vaak zorgen defecte bypass dioden, slechte contacten of kortsluitingen in zonnecellen namelijk voor een tegenvallend rendement en voor onveilige situaties.

Thermografie toont gebreken bij zonnepanelen

Door middel van thermografie brengen wij gebreken bij zonnepanelen haarscherp in beeld. Door je panelen door door middel van thermografie te laten controleren ben je er zeker van dat defecten snel worden opgespoord en daarna kunnen worden verholpen. Zo kun je zeker van zijn van een veilige installatie, en van een goede investering die zich snel weer terugverdiend.

Drone inspectie van zonnestroom installaties

Voor de inspectie van grote aantallen zonnepanelen op zonneparken maken wij gebruik van een professionele inspectie drone. Deze drone is voorzien van een geavanceerde warmtebeeldcamera met een hoge resolutie. Als gecertificeerd drone piloot kunnen wij daarom snel & efficiënt grootschalige inspecties uitvoeren en zonnepanelen op lastige bereikbare plaatsen in beeld brengen.

Thermografie Groningen

Thermografie Groningen is onderdeel van Energiekeurplus. Wij zijn ITC Level 3 gecertificeerd expert in thermografie en specialist luchtdichtheidsmetingen met gebruik van blowerdoor. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.