Gebouw thermografie toont warmteverlies bij enkel glas

Gebouwthermografie

Gebouwthermografie door een Level 3 gecertificeerd thermograaf

Home » Thermografie » Gebouwthermografie

Gebouwthermografie

Slecht geïsoleerde gevels en daken zijn de belangrijkste oorzaken van problemen als tochtklachten, condensatie, schimmelvorming en onnodig energieverlies bij woningen, bedrijfsgebouwen. De kosten van energie lopen de spuigaten uit en bepalen een groot deel van onze maandlasten. Vandaar dat gebouwthermografie ter controle van isolatiegebreken zich in de meeste gevallen al weer snel terug verdient. Bovendien brengen wij tijdens ons onderzoek ook de oorzaken van comfortproblemen in duidelijk beeld.

Gebouwthermografie toont onnodig warmteverlies

De meest effectieve manier om naden, kieren en isolatiegebreken op te sporen is met behulp van blowerdoor en thermografie. Bij een onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing, of naar de oorzaken van tochtklachten brengen wij een woning of een gebouw eerst in onderdruk met een blowerdoor. Daardoor stroomt koude buitenlucht door alle onbedoelde naden en kieren naar binnen. Dit stelt ons in staat om behalve alleen isolatiegebreken werkelijk alle oorzaken van warmteverlies en tochtklachten haarscherp in beeld te brengen met gebruik van thermografie en kunstmatige rook.

Controle van isolatie met gebouwthermografie

Thermografie Groningen kan met gebruik van thermografie controleren of de isolatie wel juist is aangebracht nadat je een woning of bedrijfspand hebt laten bouwen, verbouwen of isoleren. Zo brengen we duidelijk in beeld of er misschien sprake is van gebreken zoals koudebruggen, luchtlekken of ontbrekende isolatie. Zo ja, dan kunnen de aangetroffen problemen onder garantie worden verholpen zonder dat zij leiden tot hoge herstel kosten, een hoog energieverbruik of binnenklimaat problemen.

Enkele voorbeelden van gebouwthermografie in Groningen

Gebouwthermografie brengt gezondheidsrisico’s in beeld

Slecht aangebrachte en ontbrekende isolatie veroorzaakt een oncomfortabel, en soms zelfs een bijzonder ongezond binnenklimaat. Zowel in woningen als in kantoren en bedrijfsgebouwen. Door warmtelekken en isolatiegebreken krijgen tocht, vocht en schimmel vrij spel in gebouwen. Zij vormen vervolgens een bedreiging voor de gezondheid van de bewoners en werknemers.

Thermografie bij verwarming, koeling en zonnepanelen

Met gebruik van thermografie kunnen wij niet alleen isolatiegebreken, vochtproblemen en andere zwakke plekken in de thermische schil van woningen en gebouwen in beeld brengen. Maar ook gebreken bij verwarmingsinstallaties, koelsystemen, platte daken en zonnepanelen leggen wij tijdens een gebouwinspectie haarscherp vast.

Thermografie Groningen

Wij zijn onderdeel van Energiekeurplus, dé expert in energieadvies, gebouwthermografie – ITC Level 3 gecertificeerd -, blowerdoor en drone inspecties. Wij werken op afspraak in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en Overijssel.