Bodemisolatie Groningen

BodemisolatieBodemisolatie of kruipruimte isolatie Groningen regel je via Energielabel Groningen

Door het isoleren van je kruipruimte kun je flink veel energie besparen! Bodemisolatie is een goedkope manier van isoleren en heeft een bovendien hoge isolatiewaarde. Hierdoor is het aanbrengen van isolatie op de bodem van je kruipruimte één van de meest rendabele manieren om energie te besparen. Het is een vorm van isolatie die zich al in enkele jaren weer terugverdient.

Goed voor het milieu

Met bodemisolatie of kruipruimte isolatie verlies je minder warmte door je vloer, dit zorgt voor een besparing van 3 tot wel 7 m3 gas per aangebrachte m2 bodemisolatie. Het levert niet alleen een flinke energiebesparing op maar is ook goed voor het milieu vanwege een lagere CO2 uitstoot.

Aangenaam leefklimaat

Bodemisolatie zorgt ervoor dat je vloer tot wel 4 graden warmer blijft. Omdat de vloer warmer is en dus niet meer koud optrekt wordt het comfort in huis aanzienlijk verhoogd. Vaak kan de thermostaat na het aanbrengen van bodemisolatie een graadje lager worden ingesteld.

Isolatie voorkomt gezondheidsproblemen

Woningen hebben vaak een vochtige of zelfs een kletsnatte kruipruimte. Dit vocht uit de kruipruimte condenseert tegen de onderkant van de vloer en komt zo je huis binnen. Als een woning vochtig is leidt dit tot een kil, muf en ongezond binnenklimaat. Huisstofmijten en schimmels gedijen uitstekend in een vochtige omgeving en kunnen gezondheidsproblemen zoals astma, allergie en huidaandoeningen veroorzaken.

Isolatie op de bodem van de kruipruimte zorgt ervoor dat het vocht uit de kruipruimte je huis niet meer binnen kan komen. Doordat het vocht op het koudste punt, dus onder de laag isolatie condenseert, komt het niet meer bij de vloer. Doordat de vloer droog blijft daalt de relatieve vochtigheid in huis en krijgen schimmels en huisstofmijten geen kans meer. Door kruipruimte isolatie ontstaat er een comfortabel warm, droog en gezond binnenklimaat.

Bodemisolatie voorkomt vochtproblemen

Het aanbrengen van bodemisolatie zorgt voor een droge vloer waardoor er hier geen hout- of betonrot meer kan ontstaan. Verder voorkomt het de groei van zwam in de kruipruimte en zorgt het ervoor dat leidingen in de kruipruimte niet doorroesten. Zelfs wanneer er een laag water in de kruipruimte staat blijft de isolatie zijn werk doen.